Stevnsfortet
Danmarks Maginotlinie med tysk WW2 bevæbning
 
                               

 

Historien
Stevnsfortets historie er spændende i sig selv, men sammenhængen med Atlantvolden skabes af de to pansertårne, der udgør fortets bevæbning. Disse stammer fra det tyske slagskib Gneisenau, og udgjorde oprindeligt Batteri Grådybet på Fanø. Da Stevnsfortet blev bygget i 1951, blev kanonerne flyttet hertil, efter man havde opgivet at anvende 38 cm bevæbningen fra Hanstholm.

Siden er under opbygning

 
   
 
 
           

Området
Fornuftigt tøj og almindelig omtanke er forholdsregler nok ved et besøg på Stevnsfortet. Området undergår store forandringer i de kommende måneder (sommeren 2007), hvor der bliver bygget helt nye faciliteter til besøgende. Det kan anbefales at orientere sig på fortets hjemmeside, eller evt. melde sig ind i støtteforeningen. Det koster 50,- pr. år og så får du automatisk en e-mail, når det sker noget nyt. 

     
             
             
                 
             
             
                   
       

Museumsbunkeren
Stevnsfortet er en museumsbunker i sig selv, som har kunnet beses ved særlige åbninger det sidste par år. Der er som sagt godt og vel 1500 meter underjordiske gange, alt veloplyst og velholdt. Der er dog koldt så mange meter nede i klippen, så selv om det er sommer, når du kommer der, kan en varm trøje anbefales. Du skal heller ikke tage din hvide smoking og dine dansesko på, men almindeligt fornuftigt tøj. 

 

     
             
                 
                 
           

Faciliteter: Der er ikke i øjeblikket nogen kiosk eller cafeteria i tilslutning til fortet, men når projektet står færdigt vil der være indrettet Infocenter, Cafe og legeplads til børnene.

     
                   
           

For uddybende lokalhistorie samt museets åbningstider, billetpriser og kørselsvejledning henvises til den meget omfattende og informative hjemmeside for Koldkrigsmuseum Stevnsfort

     
                               
                               
           
                               
                               

Spawn in:

INTRO
STEDER
FAKTABLADE
BØGER & FILM
LINKS